eTwinning Desktop

+38 067 823 0125

Cultural heritage through our cuisine

31 липня 2013 року

Кожна школа-учасниця проводить дослідження, пов’язане з темою проекту. Результати команд розміщуються на TwinSpace та передаються партнерам за допомогою ІКТ. В рамках проекту українські учасники представили інформацію про свою команду, школу, місто, Україну, матеріали про національні кулінарні традиції та сімейні кулінарні уподобання учасників. А також вирішили перевірити, чи відповідають кулінарні уподобання представників української команди стереотипам про українську національну кухню.

Вчитель-учасник проекту від України:
Лариса Степаненко, Середня загальноосвітня школа № 38 ім. М.В. Челнокова, м. Севастополь
Країни-учасники:
Польща Словаччина Греція Латвія Румунія Туреччина Україна Вірменія Словенія
Мета проекту:
дослідити культурну спадщину свого народу й партнерів з інших країн шляхом знайомства та вивчення національних кулінарних традицій, порівняти нашу кулінарну спадщину з традиціями національної кухні інших країн. Також в рамках проекту учасники вчаться представляти свою країну та національні традиціі ровесникам з інших країн, порівнювати національні кулінарні традиції різних народів та узагальнювати інформацію про здоровий спосіб життя в країнах-учасницях проекту.
Предмети:
Трудове навчання, Історія культури, Основи здоров’я, Географія, Інформатика/Інформаційно-комунікаційні технології, Іноземні мови
Мови проекту:
англійська
Вік учнів:
12-14 років
Інструменти:
фото, PowerPoint, електронна пошта, Twinspace.
Результати:

Учасники глибше дізналися про традиції свого народу та представників інших національностей, що живуть в Україні; навчилися співпрацювати з представниками різних культур; познайомилися з культурною спадщиною  партнерів по проекту та виявили схожі рецепти в національних кухнях деяких країн (зокрема, України, Вірменії та Польщі), а також знайшли багато спільного в процесі підготовки та в самому святкуванні Паски.

Відгук вчителя:

Лариса Степаненко: «Цей проект пов’язаний зі шкільною програмою та передбачає міжпредметний зв’язок. Учні вчаться узагальнювати свій життєвий досвід та аналізувати нову інформацію, розуміти та поважати традиції представників інших культур. Вчителі мають можливість спілкуватися, демонструвати свої підходи до виконання проектних завдань, навики володіння  ІКТ та власну творчість».

 

Проект стартував 03.03.2013 р. 

Відгук учня:

Юлія Сіврюк (14 років.): «Працювати в проекті було цікаво. Особливо приємно було поділитися з іншими «секретом» бабусиних  голубців. А ще я відкрила для себе, що таку ж страву готують й у Вірменії.

У проекті ми представляємо не тільки себе, а й свою країну, а це – дуже велика відповідальність. У свою чергу ми дізнаємося про культуру та традиції  інших народів. А  це не тільки корисно, а й приємно, бо ти усвідомлюєш, що вже став частиною міжнародної спільноти, де тебе розуміють і поважають».